جریان الکتریسته از طریق سیم و کابل منتقل میگردد تا ما عملا بتوانیم از آن در زندگی روزمره خود استفاده نماییم. کابل انتقال دهنده به لحاظ هادی بودن به دو دسته مسی و آلومینیومی تقسیم میشود که در این مطلب قصد داریم در مورد کابل آلومینیوم صحبت نماییم. هر کابل از سه بخش غلاف، پوشش عایق الکتریکی و همچنین رسانا یا همان هادی تشکیل شده است. رسانا میتواند از دو متریال آلومینیوم و یا مس باشد. چرا که این دو جنس به دلیل رسانایی و سطح مقطع مطلوب به راحتی میتوانند جریان را عبور دهند. بدین ترتیب کابل آلومینیومی، به عنوان یک هادی الکتریکی وظیفه انتقال جریان برق از یک نقطه به نقطه دیگر را بر عهده دارد.
شاید برای عدهای قدری عجیب باشد، که از کابل آلومینیوم هم به عنوان یک هادی الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد. باید بگوییم که در زمانهای گذشته کابلهای مسی وظیفه انتقال جریان الکتریسته را بر عهده داشتند، اما به دلیل این که قیمت و وزن بالایی دارند، امروزه کابل آلومینیومی نیز به طور گستردهای در این راستا استفاده میشود. این نوع از کابلها به دلیل برخورداری از قیمتی مناسب و همچنین داشتن وزنی سبکتر جایگزینی کاربردی برای کابلهای مسی به حساب میآیند. همچنین این متریال میزان رسانایی قابل توجهی دارند، از این رو به خوبی میتوانند جریان برق را عبور دهند.
خرید کابل آلومینیومی به قیمت کارخانه
قیمت کابل برق آلومینیومی چقدر است؟ از مشخصات کابل آلومینیومی چه میدانید؟ این کابل در چه سازه هایی کاربرد دارد؟ قیمت کابل برق آلومینیومی زمینی با هوایی چه تفاوتی دارد؟ اگر شما هم با چنین سوالاتی مواجه هستید، پس این مطلب می تواند راهنمای خوبی برای شما باشد، چون قرار است در اینجا از سیر تا پیاز کابل برق آلومینیومی ، لیست قیمت، کاربردها، سایزها و تمام اطلاعاتی که نیاز دارید با هم گفتگو کنیم.
کابل برق آلومینیومی دسته ای از سیم و کابل ( خرید کابل برق ) است که هادی یا رسانای آن از جنس آلومینوم است. آلومینیوم در کنار مس که جزو پر استفاده ترین آلیاژها هستند، به دلیل مقاومت کم و رسانایی عالی به عنوان هادی الکتریکی در انواع سیم و کابل محسوب می شوند.
سوالات و سفارشات خود را با کارشناسان ما مطرح کنید : 09122804263
مشخصات کابل آلومینیومی
هنگامی که قصد دارید اندازه وزن یک کابل برق آلومینیومی را به دست بیاورید، باید از سایز مقطع آن اطلاع کافی داشته باشید. در این صورت تنها کافیست سایز مقطع را در 0.27 ضرب کنید. جواب به دست آمده همان وزن کابل آلومینیوم در هر متر خواهد بود.
حروف اختصاری NA نشان دهنده کابل های آلومینیومی است. حرف N استاندارد کابل را نشان می دهد که بر اساس استاندارد VDE DIN تعیین شده است. حرف A هم به معنای جنس هادی آلومینیومی است که از کلمات Aluminium conductorگرفته شده است.
در صورتی که در کابل های برق آلومینیومی پس از دو حرف اول شاهد حرف Y بودید، بدانید جنس عایق پی وی سی است. زمانی که شاهد ترکیب حرف و عدد 2Y بودید، نشانگر جنس عایق پلی اتیلن است. در صورتی که شاهد ترکیب حرف 2X در کابل برق مورد نظر بودید، بدانید که منظور جنس عایق پلی اتیلن مستحکم یا کراس لینک است. لازم است روی این نکته تاکید داشته باشیم که سایز کابل آلومینیوم، بر اساس نوع کابل و کاربری آن متفاوت خواهد بود.
کابل های آلومینیومی خودنگهدار
این دسته از کابل ها، همان نمونه هایی هستند که روی دکل و پایه برق مشاهده می کنیم، با این ویژگی که به وسیله یک عایق محافظتی پوشیده شده اند. کابل های خودنگهدار در دو دسته کابل فشار ضعیف و کابل فشار متوسط قرار می گیرند.
کابل نوع ضعیف به صورت دو، سه، پنج و شش رشته موجود هستند. در حالی که کابل خودنگهدار فشار متوسط از یک تک رشته سیم و سه رشته سیم پیچیده به دور آن تشکیل شده است. هر سه این کابل ها از نظر سطح مقطع با یکدیگر متفاوت هستند.
استفاده از این نوع کابل مزایای متعددی را به دنبال دارد که از جمله آن می توانیم به کاهش درصد انشعاب گیری غیر مجاز برق، هزینه نصب ارزان و نیاز به نگهداری کم، بالا رفتن سطح ایمنی، کاهش خطر تلفات، کاهش سطح ارتعاشات، کاهش اضافه ولتاژ ناشی از برخورد رعد و برق اشاره کنیم. این موارد تنها بخش کوچکی از مزایای کابل آلومینیومی خودنگهدار هستند.
کابل برق آلومینیومی هوایی
کابل های هوایی نیز از جمله کابل هایی هستند که معمولا آلیاژ رسانا آن ها از جنس آلومینیوم است. این کابل را می توان بر اساس کاربری به دو شکل بدون روکش یا لخت و با روکش مثل کابل خودنگهدار مورد استفاده قرار داد.
این کابل ها برای ولتاژهای ضعیف و متوسط کارایی دارند. کابل های هوایی آلومینیومی در سه نوع مختلف با اسامی AAC، ACSR و AAAC در بازار موجود هستند. کابل هوایی AAC از هادی آلومینیومی رشته ای آنیل نشده ساخته می شود. در مقابل کابل هوایی ACSR از نوعی هادی ساخته شده که ترکیبی از آلومینیوم و فولاد است.
فولاد در قسمت میانی این کابل برای بالا بردن قدرت مکانیکی کابل مورد استفاده قرار گرفته است و آلومینیوم به دور آن تابیده است.
کابل هوایی AAAC نیز از هادی آلومینیومی ساخته شده است، با این تفاوت که سیم میانی کابل دارای سطح مقطع گرد است و آلیاژ به شکل تک یا چند لایه به دور این سیم پیچیده شده است.
کابل آلومینیومی زمینی
کابل های زمینی که جنس هادی آن ها آلومینیومی است، در انواع مختلف کابل های قدرت فشار ضعیف، کابل های قدرت فشار متوسط، کابل های قدرت فشار قوی و فوق فشار قوی توسط کارخانجات مختلف تولید می شوند.
کابل های فشارضعیف آلومینیومی با ولتاژ 1000/600 ولت در تعداد سیم های 1 تا 5 و سطح مقطع 10 تا 500 mm ساخته می شوند. کابل فشار متوسط در ولتاژهای 6/3 تا 30/18 تولید می شود. سطح مقطع این کابل ها از 25 تا 800 mm متغیر خواهد بود.
اما کابل های فشار قوی و فوق فشار قوی نیز در ولتاژهای بالاتر و سطح مقطع 2000 mm به صورت تک یا چند رشته تولید و به فروش می رسند. اگر قصد خرید این نوع کابل را دارید، می توانید در انتهای مطلب در قسمت قیمت فروش، لیست قیمت کابل آلومینیومی زمینی را بررسی کنید.
یکی از مواردی که باید در زمان انتخاب اندازه مناسب کابلهای آلومینیومی درنظر بگیرید این است که هدایت الکتریکی آنها در مقایسه با کابلهای کمتر است؛ از این رو هنگامی که برای خرید کابل آلومینیومی اقدام میکنید، باید سایزی را انتخاب نمایید که به اندازه یک تا دو سایز از کابلهای مسی بیشتر باشد تا ولتاژ در مسیر کاهش پیدا نکند؛ علاوه براین برای انتخاب بهترین محصول باید براساس مشخصات فنی پروژهها از قبیل مکان نصب، میزان ولتاژ و … سایز مناسب را محاسبه نمایید.