کابل مخابراتی
مدل‌های کابل تلفن مخابراتی
اکتبر 24, 2022
کابل برق 2 در 2.5
انواع کابل برق
اکتبر 30, 2022
کابل کنترل

کابل کنترل

در دنیای امروز که جهانی صنعتی و دیجیتال می باشد، ارتباطات و انتقال دیتا بسیار مهم می باشد. یکی از ملزومات این دنیای ارتباطات، کابل می باشد. یکی از جدیدترین کابل هایی که برای انتقال سیگنال در دنیای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد کابل کنترل (Control Cable) است. کابل فرمان در صنعت علاوه بر انتقال سیگنال آنالوگ قابلیت انتقال سیگنال دیجیتال با ولتاژ پایین را هم دارد و امروزه استفاده از این کابل بسیار رایج شده است.

مشخصات کابل کنترل چیست؟

کابل کنترل که به آن کابل فرمان هم گفته می‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎شود در صنعت برای انتقال دیتا و سیگنال های دیجیتال و آنالوگ استفاده می شود. یکی از مهمترین ویژگی های این کابل قابلیت انتقال سیگنال های مختلف با ولتاژ پایین می باشد. کابل کنترل دارای رشته هایی ما بین 2 تا 61 رشته در داخل خود است و نازک ترین مدل این کابل در اندازه 2.5 میلیمتر ساخته و طراحی شده است که هر یک از این مدل ها کاربرد خاص خود را دارد.

ساختار کابل کنترل

کابل فرمان هم مانند سایر موارد مشابه از دو قسمت بخش پوشش دهنده یا عایق و مغز داخلی یا قسمت هادی تشکیل شده است. ولی تفاوتی که این کابل با سایر کابل ها دار در ترکیب تشکیل دهنده این ساختار است که در زیر به ویژگی های مهم این کابل ها اشاره خواهیم کرد:

  1. قسمت مرکزی یا بخش هادی کابل کنترل از مس نرم و افشان می باشد.
  2. پوشش خارجی یا قسمت عایق این نوع از کابل از جنس PVC نوع D بوده که مخصوص این نوع کابل می باشد و یا از سیلیکون رابر ساخته میشود.
  3. این کابل در رنگ بندی های مختلف بر اساس تعداد رشته و نوع عایق بندی طراحی شده است که هر رنگ مشخص کننده نوع خاصی از این کابل ها می باشد.
  4. یکی از ویژگی های منحصر بفرد این کابل ها داشتن عایق از جنس پی وی سی، ترموپلاستیک (TPR) یا لاستیک می باشد که ساختار کابل کنترل را از سایر کابل ها متمایز می کند.
  5. نحوه قرارگیری رشته های این کابل داخل آن به صورت موازی می باشد. که با تعداد رشته های داخل آن تفاوتی در نحوه چینش بوجود نخواهد آمد.
  6. این کابل ها براساس ساختار و مدل خود قدرت مقاومت در برابر حرارت در محدوده دمایی مابین 5 تا 40 درجه سانتیگراد و از نوع سیلیکون رابر از 50- تا 200 درجه سانتیگراد را دارند که این ویژگی برای کاربردهای مختلف در صنایع بسیار مهم می باشد.
  7. کابل کنترل دارای ولتاژ اسمی مابین 300 تا 700 ولت می باشد که بر اساس نوع و مدل این ولتاژ متفاوت خواهد بود.

انواع کابل کنترل

در این بخش به معرفی انواع کابل کنترل خواهیم پرداخت

کابل کنترل افشان: این نوع از کابل کنترل بدون شیلد و گارد محافظ می باشد. جنس قسمت درونی و بخش هادی آن از نوع کلاس 5 و مس آنیل شده می باشد. این نوع از کابل در صنعت برای اتصال اجزاء مختلف خط تولید مورد استفاده قرار میگیرد. این قسمت ها می تواند شامل ماشین افزار و تجهیزات حمل و نقل مکانیکی باشد. این کابل ها قابلیت اتصال به برق شهری و استفاده در سیم کشی ساختمان را هم دارد. این نوع از کابل کنترل در محدوده دمایی 5 تا 40 درجه بالای صفر قابلیت استفاده را دارد. تعداد رشته های داخلی این مدل از 2 تا 40 رشته متغیر بوده و اندازه آن از 0.5 تا 2.5 میلیمتر مربع می‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎باشد.

کابل کنترل شیلد دار: جنس هسته داخلی این مدل از کابل ها همانند مدل قبلی از مس کلاس 5 و جنس مس آنیل شده می باشد و ولتاژی که معمولا از این کابل ها برای آن استفاده می کنند مابین 300 تا 500 ولت می‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎باشد.

انواع مدل این کابل ها با توجه به تعداد رشته و کاربرد در رنگ بندی های مختلف در بازار عرضه می شود. از این کابل ها در خط تولید برای اتصال دستگاه های مختلف به هم مورد استفاده قرار می گیرد. این کابل ها در لایه خارجی خود همانطور که از نام آنها پیداست دارای شیلد یا گارد هستند و معمولا در مکان هایی استفاده می شوند که کابل ها باید دائما در حال حرکت هستند. شیلد این کابل فرمان از نوار پلی استر می‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎باشد که به اطراف این کابل بافته می‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎شود. مهمترین استفاده این نوع کابل در تابلوهای فرمان و مکان هایی که دارای میدان مغناطیسی تاثیرگذار بر عبور سیگنال هستند می‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎باشد. ضخامت گارد بیرونی این کابل ها معمولا تا 1 میلی متر می‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


*

استعلام قیمت و سفارش