کابل آلومینیوم لاله زار
کابل آلومینیوم لاله زار
سپتامبر 29, 2023
مشخصات فنی کابل های آلومینیومی
مشخصات فنی کابل های آلومینیومی
سپتامبر 29, 2023

مزایا و معایب کابل آلومینیومی چیست؟

معایب کابل آلومینیومی

معایب کابل آلومینیومی

در بحث مزایا و معایب کابل آلومینیومی باید گفت، آلومینیوم جایگاه خود به عنوان محبوب ترین فلزات در طیف وسیعی از انواع مختلف صنعت دارا می باشد، گرچه مس بدون تردید امروزه بیشترین کاربرد آلومینیوم در تولید سیم و کابل برق و این صنعت است. با این حال، همیشه اینطور نبود. در دهه 1960 و در بیشتر دهه 1970 کابل آلومینیوم مورد توجه بود. در اواخر دهه 1970 محبوبیت آلومینیوم کاهش یافت تا اینکه دوباره در دهه 1990 شروع به بازگشت کرد. اگر مطمئن نیستید کدام کابل برای برنامه شما مناسب تر است، کابل مسی یا کابل آلومینیوم، به خواندن ادامه دهید. آلومینیوم که به روش صحیح ساخته شده است می تواند مزایای زیادی داشته باشد و از محصولات و بخشهای زیادی استفاده کند. قوی تر از فولاد، در عین حال سبک وزن برای کار و مانور، آلومینیوم به سرعت به فلز مورد علاقه بسیاری از افراد و مشاغل تبدیل شده است. روند ساخت آلومینیوم همچنین امکان ایجاد نوآوری بیشتر و استفاده از این ماده را فراهم کرده است، زیرا در باب مزایا و معایب کابل آلومینیومی، همانطور که گفتیم که این ماده مقاوم و با دوام بوده و همچنین در مقاومت در برابر عناصر خارجی مانند آب شور بسیار عالی است، زیرا آلومینیوم هیچگونه خوردگی را تجربه نمی کند.

مزایای کابل آلومینیومی

در بیان مزایا و معایب کابل آلومینیومی ابتدا به بیان مزایا می پردازیم، آلومینیوم به عنوان یک ماده مقرون به صرفه در نظر گرفته می شود و آن را برای طیف وسیعی از برنامه ها، هم در مقیاس کوچک و هم در شرایط سنگین صنعتی، ایده آل می کند. قیمت کابل‌های آلومینومی از مشابه مسی آنها ارزان تر است. همچنین نگهداری آسان از جمله این مزایاست، این یک پاداش بزرگ هم برای مصرف کنندگان نهایی و هم برای تأمین کنندگان است، زیرا آلومینیوم به دلیل عدم تعمیر و نگهداری خیلی زود کیفیت خود را از دست نخواهد داد یا در معرض فرسایش قرار نخواهد گرفت و آن را به ماده ای بسیار سازگار تبدیل می کند که می تواند در کنار سایر محصولات و تجهیزات گران قیمت استفاده شود. قدرت آلومینیوم بسیار باورنکردنی است و حتی در مورد مواردی مانند قاب پنجره، قاب های باریک میتوان مورد استفاده قرار داد، حتی در صورت انتخاب از گزینه لعاب سنگین تر نیز استفاده کرد، زیرا مواد از نظر مقاومت کافی در برابر فشار و وزن اضافی کاملا قابل اعتماد است. مزایا و معایب کابل آلومینیومی نیز با توجه به مزایا و معایب آلومینیومی قابل درک می باشد.

مقرون به صرفه بودن:

یکی از بزرگترین مزیت های کابل آلومینیومی مقرون به صرفه بودن آن است. در مقایسه با سیم‌کشی مسی، آلومینیوم بسیار ارزان‌تر است و آن را به گزینه‌ای جذاب برای کسانی که بودجه کمی دارند تبدیل می‌کند.

سبک و انعطاف پذیر:

آلومینیوم یک فلز سبک وزن و انعطاف پذیر است که کار با آن آسان است. این به این معنی است که می توان آن را خم کرد و به گونه ای شکل داد که در فضاهای باریک قرار بگیرد و آن را به گزینه ای ایده آل برای سیم کشی برق تبدیل کند.

رسانایی بالا:

علی‌رغم تصور منفی کابل آلومینیومی، در واقع رسانای خوبی برای الکتریسیته است. در حقیقت، کابل آلومینیومی دارای ضریب رسانایی‌ای است که نزدیک به 60٪ کابل مسی است.

مقاومت در برابر خوردگی:

یکی دیگر از مزایای کابل آلومینیومی این است که  در برابر خوردگی بسیار مقاوم است، به این معنی که می تواند در برابر رطوبت و سایر عناصر بدون خراب شدن یا خراب شدن مقاومت کند.

افت ولتاژ کمتر:

کابل آلومینیومی نسبت به کابل مسی افت ولتاژ کمتری دارد. این بدان معنی است که هنگام عبور برق از کابل، تلفات کمتری وجود دارد که می تواند منجر به صرفه جویی در انرژی و کاهش هزینه های عملیاتی شود.


خرید کابل آلومینیوم  کارشناس فروش : 09122804263


معایب کابل آلومینیومی

خطر اکسیداسیون:

یکی از بزرگترین معایب کابل آلومینیومی خطر اکسید شدن است. با گذشت زمان، آلومینیوم می تواند اکسید شود، که می تواند باعث شکننده شدن و شکستن آن شود. این می تواند منجر به خطاهای الکتریکی شود و کارایی کابل را پایین بیاورد.

مقاومت بالاتر:

در حالی که آلومینیوم رسانای خوبی برای الکتریسیته است، مقاومت بالاتری نسبت به مس دارد. این بدان معنی است که ممکن است در هدایت الکتریسیته در فواصل طولانی کارآمد نباشد. این می تواند باعث افت ولتاژ شود که می تواند بر عملکرد دستگاه ها و لوازم الکتریکی تأثیر بگذارد.

انبساط و انقباض بیشتر:

یکی دیگر از معایب کابل آلومینیومی این است که دارای ضریب انبساط حرارتی بالاتری نسبت به کابل مسی است، به این معنی که در پاسخ به تغییرات دما منبسط و منقبض می شود. این می تواند در کاربردهایی که اتصالات الکتریکی دقیق مورد نیاز است، مشکلاتی ایجاد کند، زیرا انبساط و انقباض می تواند باعث شل شدن اتصالات در طول زمان شود.

انواع کابل برق آلومینیومی

انواع کابل‌های برق آلومینیومی با نام‌های کابل زمینی، هوایی، خودنگهدار و فشارقوی شناخته می‌شوند. در ادامه به معرفی این مدل‌‌ کابل‌ها می‌پردازیم.

کابل زمینی

کابل آلومینیومی زمینی برای عبور دادن ولتاژهای بالا در زیر زمین ساخته شده است. این کابل‌ها در تعداد رشته‌های متفاوت از ۲ رشته تا ۴ رشته تولید می‌شوند. هر تعداد رشته‌ای که در نام کابل ذکر شده باشد به معنی تعداد رشته‌های هادی موجود در آن است به عنوان مثال کابل زمینی دو رشته از دو رشته آلومینیومی به عنوان هادی ساخته شده است. از نظر قیمتی مقرون به صرفه ترین مدل کابل زمینی، کابل سه رشته است در حالی که نوع چهار رشته‌ای  بالاترین قیمت را دارد.

کابل هوایی

کابل هوایی آلومینیومی برای شبکه انتقال برق و دکل‌ها به کار می‌روند. این کابل‌ها سه نوع AAC و AAAC و ACSR دارند که با نام کابل هوایی با هادی لخت شناخته می‌شوند.

کابل AAC

کابل AAC یکی از اقتصادی‌‌ترین مدل‌هاست، وزن نسبتا سبکی دارد و در ساختمان آن از آلومینیوم با درصد خلوص ۹۹.۷ استفاده شده است. موارد استفاده از این تجهیز در مناطق شهری که فضای بین کابل‌ها بسیار کم باشد بیشتر است و کاربرد گسترده آن‌ها در راه آهن و خطوط مترو می‌باشد. AAC ها برای ولتاژهای کم کاربرد دارند.

کابل AAAC

کابل AAAC برتری‌هایی نسبت به دو مدل دیگر دارد. این کابل نسبت به AAC از مقاومت مکانیکی بهتر، نسبت مقاومت به وزن بیشتر و انعطاف بهتر برخوردار است و نسبت به ACSR مقاومت شیمیایی بهتری دارند.

کابل ACSR

برای ایجاد استحکام بیشتر در ساختار کابل ACSR از فولاد استفاده شده‌است. هادی این تجهیز دارای مقاومت کششی بالاییست و وزن کمی دارد به همین دلیل از گزینه‌های مناسب برای کابل کشی در مسافت‌های طولانی به شمار می‌رود و برای ولتاژهای بالا کاربرد دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


*

استعلام قیمت و سفارش